Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 
ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΚΑΒ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι

     Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι στην ΠΟΕΔΗΝ, η παράταξη μας «ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ», η οποία σημειωτέον είναι η μοναδική ανεξάρτητη-ακομμάτιστη συνδικαλιστική παράταξη  στην Ομοσπονδία, διαχωρίζει τη θέση της και όχι μόνο δεν υιοθετεί αλλά καταγγέλλει την «Νέα- Παλιά πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ»   για  την ανακοίνωση της ως «ΠΟΕΔΗΝ» με θέμα «ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ».

     Δεν μας προκαλεί εντύπωση η θέση της ΔΑΚΕ, η οποία είναι διαχρονική και εναρμονισμένη με τον πολιτικό της φορέα  αναφορικά με τις  αναστολές. Μας προκαλεί όμως αλγεινή εντύπωση η οβιδιακή μεταμόρφωση της  παράταξης της ΠΑΣΚΕ, η οποία δια του επικεφαλής της, ο οποίος προφανώς και συνέταξε την εν λόγω ανακοίνωση ως συνήθως, άλλα έλεγε πριν και ειδικά μέσα  στο συνέδριο για τους συναδέλφους σε αναστολή προκειμένου να τους υφαρπάξει την ψήφο, και άλλα ισχυρίζεται τώρα ξεπερνώντας ακόμα και την παράταξη της ΔΑΚΕ. Αυτού του είδους οι θέσεις ουσιαστικά είναι βούτυρο στο ψωμί του Υπουργείου και της πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που θέλει να θέσει τους εν λόγω συναδέλφους εκτός εργασίας τιμωρητικά και παραδειγματικά, προκειμένου να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο στη Δημόσια Υγεία, διαλύοντας τις Δημόσιες Δομές Υγείας, εκχωρώντας την στη πράξη στους ιδιώτες.

     Έχουμε να παρατηρήσουμε επίσης ότι αυτή η απαράδεκτη ανακοίνωση διχάζει τους Εργαζόμενους και μας θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές όπου οι πολίτες διαχωρίζονταν σε Νομιμόφρονες και μη Νομιμόφρονες.

     Σκόπιμα αποκρύπτεται στην ανακοίνωση ότι οι Γιατροί που συμμετέχουν στα Συντονιστικά Όργανα των συναδέλφων σε αναστολή αποτελούν την ισχνή μειοψηφία επί του συνόλου των συμμετεχόντων στα Όργανα αυτά,  λοιδορείται δε η πρόταση της παράταξής μας για μια συμβολική οικονομική βοήθεια τόσο από την Ομοσπονδία όσο και από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στους συναδέλφους που επί 12 συναπτούς μήνες είναι χωρίς μισθό και εργασία και τέλος τους αρνείται η δυνατότητα συνεδρίασης τους στα γραφεία της Ομοσπονδίας με την προτροπή να απευθυνθούν σε άλλες Ομοσπονδίες του χώρου, οι οποίες είναι οικονομικά εύρωστες και  διαθέτουν μεγαλύτερα γραφεία.  Θαυμάστε τους!!!     

     Αλήθεια όλα τα παραπάνω πόση ειρωνεία και απαξίωση εκπέμπουν τόσο προς τους συναδέλφους μας σε αναστολή όσο και προς το Υγειονομικό Κίνημα που ενσαρκώνεται τους τελευταίους μήνες κυρίως στα πρόσωπα τόσο των συναδέλφων σε αναστολή όσο και των συμβασιούχων στο χώρο της υγείας που από προβεβλημένοι επαγγελματίες υγείας μετατράπηκαν σε ομήρους της κυβέρνησης.

     Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε άλλα σημεία της απαράδεκτης ανακοίνωσης των δύο παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που εμφανίζονται ως «ΠΟΕΔΗΝ», που αφορούν τις υποκριτικές τους δράσεις για την δήθεν «υπεράσπιση» των συναδέλφων σε αναστολή όπως και την αστήρικτη και συκοφαντική καταγγελία τους για το δήθεν στήσιμο πολιτικής και συνδικαλιστικής καριέρας από τους συναδέλφους αυτούς, αλλά δεν είναι του παρόντος. Και αυτό δεν το κάνουμε γιατί εμείς δεν έχουμε σκοπό να διχάσουμε και να διαιρέσουμε τους εργαζόμενους, αλλά η κύρια επιδίωξή μας είναι να προσθέτουμε και να πολλαπλασιάζουμε δυνάμεις για ένα ισχυρό-μαζικό-ενωτικό Υγειονομικό Κίνημα απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που με την πολιτική της θέλει με κάθε ευκαιρία να το σπιλώνει και  να το απαξιώνει προκειμένου να ιδιωτικοποιεί περαιτέρω το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

     Η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή που τέθηκε σε εφαρμογή η αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί υποχρεωτικότητας και αναστολής, σταθήκαμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις δράσεις τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στις κατά τόπους δράσεις στα Νοσοκομεία.

     Αποδείξαμε την αξιοπιστία μας ως παράταξη εκλέγοντας στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ τον συνάδελφο γιατρό Αργύρη Νταλιάνη από το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι όλο αυτό το κίνημα το θέλουμε εντός της Ομοσπονδίας ώστε κανείς να μην εκμεταλλευτεί και ενθυλακώσει τους αγώνες τους πολιτικά και κομματικά.

     Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η ΠΟΕΔΗΝ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ανήκει σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να γυρίσουμε σελίδα στην Ομοσπονδία  γιατί κάποιοι συμπεριφέρονται δυστυχώς ακόμα και τώρα διακατεχόμενοι από ιδιοκτησιακή αντίληψη.

     Κλείνοντας ξεκαθαρίζουμε προς όλους ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την Δημοκρατία και την Ελευθερία της έκφρασης στεκόμενοι αλληλέγγυοι σε όλους αυτούς τους συναδέλφους και στις οικογένειές τους που εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται σε δεινή θέση από την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των «συνδαιτυμόνων» της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.