Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Αθώοι οι 38 συνάδελφοι μας σε αναστολή.Απόφαση χαστούκι για τον Γιαννάκο, που τους καταδίκασε από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους καθώς και για την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, για τα επαίσχυντα δελτία τύπου.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 
ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΚΑΒ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δικαιοσύνη μίλησε στις 19/10.

Αθώοι οι 38 συνάδελφοι μας σε αναστολή.

Νίκησε η δημοκρατία και η ελευθερία.

Απόφαση χαστούκι για τον Γιαννάκο, που τους καταδίκασε από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους καθώς  και για την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ για τα επαίσχυντα δελτία τύπου.

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

   Στον απόηχο της αθωωτικής απόφασης των 38 συναδέλφων μας υγειονομικών σε αναστολή εργασίας που με ανυπόστατες κατηγορίες οδηγήθηκαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου μετά από ειρηνική διαδήλωση,  θα θέλαμε να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας σε όλα τα σωματεία εργαζομένων των Νοσοκομείων και τους εργαζόμενους υγειονομικούς που προσήλθαν μαζικά στα Δικαστήρια της Ευελπίδων και συμπαραστάθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

  Ως συνδικαλιστική παράταξη, είχαμε τη χαρά και την τιμή όχι μόνο να σταθούμε στο πλευρό των κατηγορούμενων συναδέλφων μας στη δικαστική αίθουσα αλλά και να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισής τους ο επικεφαλής της παράταξής μας Τάσος Αντωνόπουλος, υπογραμμίζοντας την ιερότητα του αγώνα τους και την αξιοπρεπή τους συμπεριφορά σε κάθε δράση τους, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 14 μηνών που έχει επιβληθεί το επαχθές και εξοντωτικό μέτρο των αναστολών εργασίας.


Η αδέκαστη δικαιοσύνη μίλησε!

Η Ελευθερία και η Δημοκρατία νίκησαν!

  Στα πρόσωπα των 38 συναδέλφων δικαιώνεται όλο το συνδικαλιστικό υγειονομικό κίνημα που από τη γέννησή του βρίσκεται παραδοσιακά στο πλευρό του εργαζόμενου και του αδύνατου και απέναντι σε κάθε κέντρο εξουσίας και τις μεθοδεύσεις του,  που υποδαυλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, την ελευθερία λόγου και έκφρασης, το δικαίωμα της διαφορετικότητας, της συνάθροισης και της ειρηνικής διαμαρτυρίας.

     Καταγγέλλουμε τέλος την ηγεσία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της ΠΟΕΔΗΝ που κατά την ιστορική αυτή συγκυρία ήταν προκλητικά απούσα,  χρησιμοποιώντας μάλιστα  προφάσεις και αίολα επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την εκκωφαντική της σιωπή. Ναι, ως ένοχη σιωπή μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και η άχρωμη και ψυχρή ανακοίνωση της σχετικά με τους υπόδικους συναδέλφους μας. Δυστυχώς ούτε με γενικολογίες, ούτε με ανακοινώσεις από καθέδρας κερδίζονται οι δίκες και τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων.  Ας καταλάβει επιτέλους η ηγεσία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της ΠΟΕΔΗΝ ότι με τέτοιου είδους τακτικές  αποστασιοποίησης από τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων  και υποκριτικής συμπεριφοράς με την ανάρτηση ανούσιων ανακοινώσεων, προσθέτει μελανές σελίδες στην ιστορία του Υγειονομικού Κινήματος και εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.