Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση-παρωδία της ΠΟΕΔΗΝ στο Μαξίμου και την ματαίωση της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας



Αγώνας-Αντίσταση-Ανατροπή


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (02-04-2018)



     Σήμερα το πρωί γίναμε θεατές ενός ακόμα κακόγουστου και κακοπαιγμένου σόου του κ. Γιαννάκου και της κλειστής παρέας του.
     Μετέτρεψαν μια Συγκέντρωση-Διαμαρτυρία,  που οι ίδιοι κατασκεύασαν, έξω από του Μαξίμου για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, σ’ ένα φθηνό σόου που περιελάμβανε κόψιμο τούρτας Πινόκιο στολισμένη με κόκκινα κεριά, κόκκινα αυγά και φυσικά λίγο σπρώξιμο με τα Ματ, προϊόν τεχνητής σύγκρουσης, τη στιγμή μάλιστα της τηλεοπτικής σύνδεσης με τις εκπομπές της πρωινής ζώνης.
     Ο κ.Γιαννάκος και η κλειστή παρέα του προχώρησαν σ’ αυτή τη συγκέντρωση – παρωδία, την οποία γνώριζαν μόνο οι ίδιοι χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και απόφαση των Θεσμικών Οργάνων της Ομοσπονδίας, παίζοντας με την αγωνία χιλιάδων Εργαζόμενων στις Δημόσιες Ψυχιατρικές Δομές λόγω της επικείμενης ολοκλήρωσης της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, δίνοντας για μια ακόμα φορά τη δυνατότητα στον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε μια ανέξοδη επικοινωνιακή διακήρυξη προεκλογικού χαρακτήρα, των επερχόμενων αλλαγών στο χώρο της Ψυχικής Υγείας.
    Το είχαμε επισημάνει από την αρχή της θητείας του νέου Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ότι «εκδηλώσεις» τέτοιου περιεχομένου οδηγούν την ΠΟΕΔΗΝ στην απαξίωση και στην πλήρη ανυποληψία.
     Έδωσαν έτσι το πάτημα στον Υπουργό Υγείας να ακυρώσει προσχηματικά την αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που ταλανίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, απόρροια των Μνημονιακών Πολιτικών και καθιστούν ομήρους τους Δεκάδες Χιλιάδες Εργαζόμενους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας βυθίζοντάς τους σε καθεστώς Εργασιακού Μεσαίωνα, παραπέμποντας τη συνάντηση για μετά το Πάσχα εντελώς αόριστα.
     Η παράταξή μας  ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ εκφράζει τη λύπη της και την αντίθεσή της στις Τακτικές Γιαννάκου και καλεί τον Υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας μετά το πέρας του έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου διότι τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν και να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης είτε από την πλευρά της Κυβέρνησης είτε από την πλευρά της Αντιπολίτευσης.

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.