Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Δεν περικόπτεται το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για το Νοσηλευτικό Προσωπικό. Επίσημη δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.Η παράταξής μας δηλώνει την επιφύλαξή της για την παραπάνω Δέσμευση του Υπουργού.


ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ - ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ - ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ   
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Πραγματοποιήθηκε τελικά χτες, η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και  αντιπροσωπείας  της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της ΠΟΕΔΗΝ με βασικό θέμα το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας καθώς και την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στο Δημόσιο.

 Ο Υπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αυτή τη συνάντηση μετά τη δημόσια κατακραυγή της απρόκλητης και πρωτοφανούς αγριότητας επίθεσης τον Δυνάμεων καταστολής και της χρήσης μάλιστα χημικών κατά των εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ, που για 4η συνεχόμενη εβδομάδα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου ο Υπουργός να προχωρήσει σε συνάντηση για τα παραπάνω θέματα.

Στο σημείο αυτό δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για την ωμή βία των ΜΑΤ κατά εκλεγμένων συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας και της Συνομοσπονδίας την οποία καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα, και η οποία είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό ολοκληρωτικών καθεστώτων. Κάποιος ας τους μαζέψει……

Σχετικά τώρα με την συνάντηση, διάρκειας 1 ώρας περίπου και στην οποία συμμετείχε και μέλος της παράταξής μας, ο Υπουργός  αφού αναγνώρισε την υφιστάμενη υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Τομέα και ιδιαίτερα στους χώρους της Υγείας και Παιδείας, δήλωσε ότι οι αλλαγές που θα γίνουν για το επίδομα της Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας θα είναι «δημοσιονομικά ουδέτερες». Δεσμεύτηκε δε  για την μη περικοπή του εν λόγω επιδόματος στο χώρο της Δημόσιας Υγείας  κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Νοσηλευτικό Προσωπικό των Νοσοκομείων. Δεν απέκλεισε τη διεύρυνση των κατηγοριών στις οποίες χορηγείτε το επίδομα με ενδεχόμενη περικοπή από κάποιες άλλες κατηγορίες υπαλλήλων.

Η παράταξής μας δηλώνει την επιφύλαξή της για την παραπάνω Δέσμευση του Υπουργού και αναμένει να αποδείξει την συνέπεια των λόγων του με έργα.

 Απέφυγε δε να κοινοποιήσει στις Αντιπροσωπείες της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ το πόρισμα της Διυπουργικής επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης του παραπάνω επιδόματος καθώς  δήλωσε «άγνοια του θέματος» και δεσμεύτηκε ότι  θα μας απαντήσει μέσα στις δύο επόμενες ημέρες.

Για το αίτημα αναφορικά με την  επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στο Δημόσιο και την ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων που παρέχουν υπηρεσίες σε χώρους επικίνδυνους και ανθυγιεινούς χωρίς την πληρωμή επασφάλιστρου, δήλωσε αναρμόδιος και μας παρέπεμψε στην Υπουργό Εργασίας.

Απέκλεισε το πάγιο  αίτημα του Υγειονομικού Συνδικαλιστικού για την κατάργηση των Ελαστικών μορφών εργασίας  και την μετατροπή των Συμβάσεων σε Αορίστου χρόνου από τη στιγμή μάλιστα που οι εργαζόμενοι με αυτό το καθεστώς καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς υπηρεσιακές ανάγκες, ενώ έκανε λόγο για προσλήψεις με το σταγονόμετρο και μάλιστα σύμφωνα με τον κανόνα που προβλέπει ότι για κάθε μια αποχώρηση υπαλλήλου από εδώ και στο εξής θα αντιστοιχεί μία πρόσληψη με ότι αυτό συνεπάγεται για την υποστελέχωση των Δημόσιων Δομών Υγείας. Ενώ ανέφερε ότι ένα μεγάλο μέρος των 3,5 δις ευρώ, που υπολογίζει ότι θα εξασφαλίσει το Οικονομικό Επιτελείο από την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική, θα κατανεμηθεί κατά προτεραιότητα στη παιδεία και στην υγεία ενώ θα  κληθεί και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να καταθέσει τις προτάσεις της.

Κλείνοντας ο Υπουργός δήλωσε τη βούλησή του ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης  να καθιερώσει τακτικές συναντήσεις με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τις Ομοσπονδίες με συγκεκριμένη, κάθε φορά, θεματολογία.

Αλήθεια έπρεπε να γίνουμε θύματα της αναίτιας άνανδρης αυταρχικής και πρωτόγνωρης  βιαιότητας επίθεσης των Δυνάμεων Καταστολής που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές και χαρακτηρίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα, χωρίς μάλιστα προφανή, λόγο για να προχωρήσει ο Υπουργός στο αυτονόητο???? 

Η παράταξή μας, με υπευθυνότητα και μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες που οδηγούν στη  διαστρέβλωση της πραγματικότητας, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει δυναμικά σε κάθε μορφή συνδικαλιστικής δράσης και  στους Αγώνες του Υγειονομικού χώρου κατά της περικοπής  του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας καθώς και την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στο Δημόσιο, ενάντια στην υποχρηματοδότηση και στην υποστελέχωση των Δημόσιων Δομών Υγείας με ότι αυτό συνεπάγεται.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.