Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΑΓΩΝΑΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΔΕ Β. ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ - ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΔΕ Β. ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ.


Αγώνας-Αντίσταση-Ανατροπή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Συμπαραστεκόμαστε στους  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοηθούς  Νοσηλευτές και στηρίζουμε τον Δίκαιο  Αγώνα τους για Επαγγελματική, Εκπαιδευτική και Οικονομική Αναβάθμιση. 

    Ήρθε η ώρα να μπει επιτέλους  ένα τέλος στον εμπαιγμό των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών από τη συντεταγμένη Πολιτεία. Άλλωστε, όσοι βιώνουμε καθημερινά την εργασιακή πραγματικότητα στις Δομές Δημόσιας Υγείας, θεωρούμε την προσφορά τους αδιαμφισβήτητη ενώ γινόμαστε μάρτυρες της εκμετάλλευσης, της υποτίμησης και της κατάφορης αδικίας εις βάρος  τους,  σε καθεστώς μάλιστα  παρανομίας από το υπάρχον σύστημα. 
  
     Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Καλούμε την Κυβέρνηση και δη τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Παιδείας να προχωρήσουν άμεσα στη Θέσπιση όλων εκείνων των απαραίτητων νομοθετικών παρεμβάσεων που θα οδηγήσουν στην Επαγγελματική και Εκπαιδευτική Αναβάθμιση   των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών με στόχο την καταξίωσή τους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους και μάλιστα κάτω από αντίξοες εργασιακές συνθήκες.
    Απαιτείται λοιπόν τόλμη και γενναιότητα από την Κυβέρνηση για να τεθεί ένα οριστικό τέλος στην Παθογένεια του Κατακερματισμού στη Σύγχρονη Νοσηλευτική. 

    Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να προχωράς στο σχεδιασμό για το Μέλλον της Νοσηλευτικής χωρίς να έχεις κλείσει Οριστικά και Αμετάκλητα τις «ανοιχτές πληγές» του  παρελθόντος.

   
Στις 13/6 η παράταξή μας Αγώνας-Αντίσταση-Ανατροπή θα είναι έξω από το Υπουργείο Υγείας μαζί με τους ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτές για να συμπαρασταθεί στον δίκαιο Αγώνα τους από τη στιγμή μάλιστα που 2 Γενικοί Σύμβουλοι στην ΠΟΕΔΗΝ, εκλεγμένοι με την παράταξή μας είναι και ενεργά μέλη των ΣΥΝΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.