Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Οικονομικών


ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ  ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΜΩΝ,ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.


Στο Υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ για το ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών. Παρά τις εκκλήσεις τους δεν κατάφεραν να συναντηθούν με κανέναν από τους αρμόδιους Υπουργούς και ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις.
«Παρά το γεγονός πως είχε ενημερωθεί εδώ και δέκα μέρες για τη σημερινή συγκέντρωση ο Γ. Χουλιαράκης, αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αρνήθηκε να μας δεχτεί», αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Αναμέσα στα αιτήματά τους είναι η διασφάλιση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αλλά και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Καθώς η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, απεδείχθη άκαρπη, κατευθύνθηκαν με χάρτινες ασπίδες που έγραφαν «ελληνική αστυνομία – αριστερά ΜΑΤ» προς το Υπουργείο Οικονομικών. Στο πλευρό τους, βρέθηκαν μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΕΔΗΝ που ήδη συμμετείχαν στις σημερινές κινητοποιήσεις με στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι. Κρατώντας πλακάτ που απεικόνιζαν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, τον οποίο χαρακτήριζαν ως τον «αόρατο αναπληρωτή Υπουργό γνήσιο εκφραστή και υπηρέτη των μνημονίων και της εξαθλίωσης των πολιτών» συνέχισαν την πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να συναντήσουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ούτε όμως εκεί υπήρξε κάποια συνάντηση καθώς όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές αρνήθηκε να τους δεχτεί παρότι βρισκόταν στο Υπουργείο.
Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της:
«Η Κυβέρνηση, με κοινή διυπουργική απόφαση, συγκρότησε 17μελή επιτροπή «για την επεξεργασία και υποβολή πρότασης μεταρρύθμισης του καθεστώτος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» στην οποία δεν μετέχει ούτε ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων (ούτε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ούτε καμιάς Ομοσπονδίας) σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, όπου σε αντίστοιχες επιτροπές υπήρχε θεσμική συμμετοχή των εργαζομένων.
Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση, υλοποιώντας τις σχετικές μνημονιακές δεσμεύσεις, έχει ως στόχο την περικοπή του επιδόματος και τον περιορισμό των εργαζομένων που το δικαιούνται. Εξάλλου η επίκληση του άρθρου 18 του Ν.4354/15 -νόμος για το μισθολόγιο- αυτό καταδεικνύει

Τα μέλη των ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν να περικοπεί το επίδομα κανενός εργαζομένου και θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

ΕΔΩ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΠΗΓΗ: http://www.efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.