Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Τεράστιες ελλείψεις στο Γ.Ν. Θήβας εν μέσω πανδημίας «Υπάρχει έλλειψη αναισθησιολόγων, παιδιάτρων, ακτινολόγων, μικροβιολόγων, πλήρης απουσία πνευμονολόγου»

     Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου για τα προβλήματα και το μέλλον του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, που είχε ως στόχο να κάνει ευρύτερα γνωστά τα προβλήματα και την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Γεν. Νοσοκομείο Θήβας, καθώς και για τις υπόλοιπες δομές της περιοχής, μιας περιοχής που πέραν του τοπικού πληθυσμού εμπεριέχει βιομηχανικές ζώνες, δομές φιλοξενίας προσφύγων αλλά εμπίπτει και η εθνική οδός. Παράλληλα, η συνέντευξη αποσκοπούσε στο να αναδείξει τα αιτήματα που προκύπτουν από τις ανάγκες της περιοχής, όπως η στελέχωση του νοσοκομείου από μόνιμο προσωπικό, την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την υγειονομική προστασία των πολιτών εν μέσω της πανδημίας.



ΓΙΩΤΑ ΛΕΜΠΕΣΗ
 Στη συνέντευξη μίλησε αρχικά η κ. Παναγιώτα Λεμπέση, Πρόεδρος των Εργαζομένων του Γ.Ν. Θήβας, υπογραμμίζοντας πως το νοσοκομείο της Θήβας «από την πρώτη μέρα λειτουργίας του στο νέο κτίριο απαξιώθηκε και οδηγήθηκε σε μαρασμό.» Στη συνέχεια τόνισε πως η μείωση της χρηματοδότησης του νοσοκομείου, λόγω της οικονομικής κρίσης, η διοικητική συγχώνευση του με το Γ.Ν. Λιβαδειάς αλλά και η μακράν υποστελέχωση του, οδήγησαν στη σημερινή εικόνα του νοσοκομείου. Με την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού «οι υποσχέσεις έπεσαν βροχή και οι ελπίδες για οργάνωση και στελέχωση άρχισαν πάλι να ζωντανεύουν αλλά παρά τις τεράστιες ανάγκες η απαξίωση του νοσοκομείου καλά κρατεί με αποκορύφωμα την αναστολή της λειτουργίας της παθολογικής κλινικής για 10 ημέρες τον περασμένο Σεπτέμβριο.»

     «Τα χειρουργεία δεν λειτουργούν παρά μόνο την πρωινή βάρδια στις καθημερινές, υπάρχει έλλειψη αναισθησιολόγων, παιδιάτρων, ακτινολόγων, μικροβιολόγων, πλήρης απουσία πνευμονολόγου, ενώ οι εφημερίες συμπληρώνονται από γιατρούς από κοντινά κέντρα υγείας με αντίστοιχη αποδυνάμωση τους», ανέφερε η κ. Λεμπέση, πραγματοποιώντας μια εμπεριστατωμένη περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στο Γ.Ν. Θήβας.

     Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Γ. Καβάλος, ο οποίος είναι μέλος του Εργατικού Κέντρου Θήβας, τονίζοντας με τη σειρά του πως «έχουμε ζήσει στο πετσί μας για τα καλά την κατάσταση που επικρατεί για πολλά χρόνια στις δομές υγείας της περιοχής, με πρώτο το Γ.Ν. Θηβών, εδώ και χρόνια βάζουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη για να πληρώσουμε τα κενά που άνοιξαν στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας. Τι ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα κέντρα υγείας Θήβας, Σχηματαρίου και Ερυθρών. Τα ιατρεία του ΙΚΑ στα Οινόφυτα που κυριολεκτικά άδειασαν από γιατρούς τα προηγούμενα χρόνια.» Ο κ. Καβάλος υπογράμμισε πως τα εργατικά και τροχαία ατυχήματα που πραγματοποιούνται τακτικά στη περιοχή, δεν γίνεται να αντιμετωπιστούν στο Γ.Ν. Θήβας, λόγω των ελλείψεων, αλλά υπάρχει αδυναμία να διακομιστούν οι τραυματισμένοι στο προαναφερόμενο νοσοκομείο ως απόρροια των ελλείψεων στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ. 


 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ     ΤΥΠΟΥ

 


 

ΠΗΓΗ:www.radiothiva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.