Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Οι «Λίστες της Ντροπής» που αποκλείουν και διχάζουν το Νοσηλευτικό Προσωπικό και τους Εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, για «το επίδομα Covid-19», καταδεικνύουν την Ανεπάρκεια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη!!!

 


              

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 Συναδέλφισσες-οι

     Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη εγγράφου που απεστάλη από τις ΥΠΕ, σχετικά με την καταγραφή των υπαλλήλων που εμπλέκονται με την νόσο covid-19, χωρίς να διευκρινίζεται ο λόγος της καταγραφής, αλλά με δημιουργία φημών και υπονοιών για οικονομική παροχή σε συγκεκριμένη μερίδα Εργαζομένων.

     Καταγγέλλουμε  την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία ακολουθώντας για μια ακόμα φορά τη τακτική του «διαίρει και βασίλευε» προσπαθεί να διχάσει τους Εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και στις Δημόσιες Δομές Υγείας, πετώντας τους ένα ξεροκόμματο, ρίχνοντάς τους κατά αυτό τον τρόπο στάχτη στα μάτια.

   Τολμούν και το κάνουν τώρα, μέσα στην κορύφωση του COVID-19.  Φανταστείτε σε μια κανονικότητα, τι τύχη θα είχαν οι Χιλιάδες Εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία με ελαστικές σχέσεις Εργασίας (Επικουρικοί , ΣΟΧ, ΟΑΕΔ) ενώ θα είχαμε σίγουρα ΝΠΙΔ, ΣΔΙΤ και πανηγυρική επαναφορά στον Εργασιακό Μεσαίωνα των Εργολάβων.

    Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί με αυτό το τρόπο να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

    Αν η Κυβέρνηση Μητσοτάκη  θέλει  εδώ και τώρα να αποδείξει έμπρακτα την αναγνώρισή της στο μεγάλο έργο που οι λιγοστοί, αφυδατωμένοι και κακοπληρωμένοι Εργαζόμενοι στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, προσφέρουν στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό τους, χωρίς μάλιστα να έχουν ενταχτεί στα ΒΑΕ, να προχωρήσει άμεσα στη θεσμοθέτηση του 13ου μισθού.

Οι ασκήσεις επί χάρτου που γίνονται, θα μείνουν στα χαρτιά χωρίς Εμάς για Εμάς. 

    Η παράταξή μας απαιτεί από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να μην αποστείλουν τις “λίστες της ντροπής”, στη λογική του διαχωρισμού των Εργαζομένων, αλλά να αποστείλουν άμεσα μια λίστα που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους Εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς. Άλλωστε το Υπουργείο γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι όλοι οι Υγειονομικοί Υπάλληλοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη διαχείριση των περιστατικών covid-19.

Καλούμε δε όλους τους Εργαζόμενους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας να συνεχίσουν τον αγώνα  διεκδικώντας  τα αυτονόητα:

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • ·        Ένταξη στα ΒΑΕ
  • ·    Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που στηρίζουν τις Δημόσιες   Δομές Υγείας
  • ·        Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού όλων των κλάδων στα Νοσοκομεία της χώρας
  • ·        13ο Μισθό και αύξηση της χρηματοδότησης στη Δημόσια Υγεία
  • ·        Επίταξη των κλινών του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.