Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Τα πρώτα θύματα Νοσηλευτικού και Υγειονομικού Προσωπικού - Οι "Ήρωες" Εθελοντές και η ασφυκτική πίεση του Συστήματος, αναδεικνύουν την εγκληματική ολιγωρία και την έλλειψη σχεδίου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρά το επικοινωνιακό φιάσκο της Θεσσαλονίκης.

Η μάχη των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

     Το Σάββατο γίναμε θεατές μιας κακόγουστης κομματικής θεατρικής παράστασης που εξελίχθηκε σε φάρσα, κατά την οποία ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε επιμελώς και με επικοινωνιακά τεχνάσματα  να κρύψει την αλήθεια με στόχο  να αποφύγει τις αντιδράσεις.

    Κάτω από  δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρχε μεγάλη αστυνόμευση εντός και εκτός των Νοσοκομείων και του Κέντρου Υγείας που επισκέφτηκε, ο πρωθυπουργός μπροστά σε  ένα επιλεκτικά αποστειρωμένο και  ολιγάριθμο κομματικό ακροατήριο, αρνούμενος να δει τους  εκπροσώπους των Εργαζομένων, απέκρυψε για άλλη μια φορά την αλήθεια. Και η σκληρή αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του άφησαν εντελώς αθωράκιστη τη Δημόσια Υγεία.

    Αποτέλεσμα του συγκεκριμένου  καταστροφικού πολιτικού σχεδιασμού είναι στη παρούσα χρονική περίοδο τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας   να έχουν μετατραπεί στη πράξη σε νοσοκομεία μίας νόσου με κλινικές οι οποίες, η μια μετά την άλλη να μετατρέπονται σε κλινικές που να νοσηλεύουν μόνο περιστατικά Covid, ενώ οι υπόλοιπες είναι διαλυμένες και υπολειτουργούν. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες στο σύνολό τους και έχουν ξεκινήσει πλέον οι μεταφορές σε ΜΕΘ της Νότιας Ελλάδας ενώ η περιβόητη επίταξη  του Ιδιωτικού τομέα είναι ουσιαστικά ένα νεοφιλελεύθερο παραμύθι που στην πραγματικότητα  παραπέμπει στην αδρή χρηματοδότηση  του καθώς και στην διάσωση χρεοκοπημένων κλινικών. Δεν έγινε δε καμία αναφορά για τα κρούσματα στο λιγοστό, αφυδατωμένο και  εξαντλημένο Υγειονομικό  Προσωπικό που ήδη θρηνεί τους πρώτους νεκρούς του.

     Δεν είπε λέξη για τις αθρόες μετακινήσεις Γιατρών και Νοσηλευτών από τη Α/θμια στα Νοσοκομεία αλλά και μεταξύ νοσοκομείων, για μαζικές μόνιμες προσλήψεις, για μονιμοποίηση συμβασιούχων, για ένταξη στα ΒΑΕ, για πραγματική επίταξη των ιδιωτών μονάδων και φυσικά για τη χορήγηση "Δώρου Χριστουγέννων" σε όλους του Εργαζόμενους στις Δημόσιες Δομές Υγείας αντί ενός "διχαστικού επιδόματος" που διαιρεί και  αποκλείει συγκεκριμένες κατηγορίες Εργαζομένων. 

     Η επίκληση δε  ενός "νέου συστήματος υγείας" μόνο ανατριχίλα προκαλεί, καθώς οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία δεν ξεχνούν  ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμαζόταν να κάνει πράξη το προεκλογικό της πρόγραμμα,  με την μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, προχωρώντας στην  ιδιωτικοποίηση  δύο νοσοκομείων πριν την πανδημία, συνέχισε τις ΣΔΙΤ στο μεσοδιάστημα και μεθοδεύει στοχευμένα  τη λεηλάτηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των Ασφαλιστικών Ταμείων από τα αρπακτικά του ιδιωτικού τομέα ακόμα και τώρα.

   «Κατανοούμε» τα κομματικά φερέφωνα και το δημόσιο γλείψιμο στο Πρωθυπουργό ως δήθεν εκπρόσωποι όλων των Εργαζομένων παρουσιάζοντας  μια ωραιοποιημένη κατάσταση η οποία απέχει πολύ από την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι. Εκείνο που δεν κατανοούμε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» είναι η θλιβερή εικόνα και η στάση του στελέχους της ΠΑΣΚΕ-ΔΗ.ΣΥ στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.  

Καλούμε δε όλους τους Εργαζόμενους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας να συνεχίσουν τον αγώνα  διεκδικώντας  τα αυτονόητα:

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

·   Ένταξη στα ΒΑΕ

·    Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που στηρίζουν τις Δημόσιες   Δομές Υγείας

·    Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού όλων των κλάδων στα Νοσοκομεία της χώρας

·    13ο Μισθό και αύξηση της χρηματοδότησης στη Δημόσια Υγεία

·    Επίταξη των κλινών του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.