Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Παρέμβαση του Συλλόγου του Λαϊκού για τον εμβολιασμό και Καταγγελία στον Διοικητή του Νοσοκομείου.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΓ.ΘΩΜΑ 17 ΓΟΥΔΗ             ΑΘΗΝΑ 21/12/2020                       

ΤΗΛ:2132061086                                   ΕΠΕΙΓΟΝ       sullogos.laiko@gmail.com 

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ                                                                  

ΘΕΜΑ: Εμβολιασμός  για τον Κορονοϊό, του Προσωπικού του Νοσοκομείου μας.

Συναδέλφισσες – οι

Ο Σύλλογος Εργαζομένων, με αίσθημα ευθύνης, οφείλει να παρέμβει και να πάρει θέση, σχετικά με όλα όσα αφορούν το μείζον θέμα του εμβολιασμού των Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας, απέναντι στο Covid-19.

Ιστορικά και στατιστικά  έχει αποδδειχθεί ότι οι εμβολιασμοί τον τελευταίο αιώνα βοήθησαν την ανθρωπότητα, ιδιαίτερα στις πανδημίες, καθοριστικά. Υπό αυτό το πρίσμα θεωρούμε ότι πρέπει να περάσουμε και σ’ αυτή τη φάση. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε χάσει πολλούς συναδέλφους σε αυτόν τον πόλεμο και άλλοι πολλοί δίνουν την μάχη για την ζωή τους  διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ χιλιάδες νόσησαν και νοσούν ακόμα. Θέλουμε να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον τραγικό απολογισμό. Όμως για να επιτύχει ο καθολικός εμβολιασμός του προσωπικού θα πρέπει να υπάρξουν προσεκτικοί χειρισμοί από την μεριά της Διοίκησης  του Νοσοκομείου, της 1ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας.

Η έγγραφη οδηγία που έφτασε στα Νοσοκομεία το πρωί της Πέμπτης  και ζητούσε να δηλώσουν οι συνάδελφοι εάν επιθυμούν να εμβολιαστούν εντός 24ώρου,  δεν συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση. Δημιουργεί κλίμα εξαναγκασμού, με αποτέλεσα να προβληματίζονται πολλοί συνάδελφοι και να λειτουργούν αντιδραστικά,  αιφνιδιαζόμενοι υπό το καθεστώς της χρονικής πίεσης και της έλλειψης έγκυρης ενημέρωσης.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε το λυπηρό γεγονός της ωμής παρέμβασης του Διοικητή του Νοσοκομείου, που έκανε την Παρασκευή το απόγευμα στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου (Γραφείο Προσωπικού), χωρίς παράλληλη ενημέρωση της πυραμίδας της Διοικητικής Υπηρεσίας, τις οποίες υποχρέωσε παρουσία του να τηλεφωνούν στους Εργαζόμενους και να προπαγανδίζουν υπέρ του Ναι. Ακόμα χειρότερη ήταν η προσπάθεια τα μαζικά Όχι να τα μετατρέψουν σε Ναι.

Αυτό μας θυμίζει ιστορικά τις πραξικοπηματικές λογικές άλλων σκοτεινών εποχών που βάφτισαν εν μία νυκτί τα ΟΧΙ - ΝΑΙ.

Ως εκ τούτου προτείνουμε, προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, να μην ισχύσουν οι πιεστικές ημερομηνίες δήλωσης εμβολιασμού. η Επιτροπή Λοιμώξεων να ενημερώσει το προσωπικό για την ανάγκη εμβολιασμού. Στο Νοσοκομείο μας είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαθέτουμε μια καθ’ όλα αξιόλογη ομάδα έγκριτων Επιστημόνων  με εγνωσμένο κύρος, που στελεχώνουν την Επιτροπή Λοιμώξεων και οι οποίοι είναι σε θέση να παρέχουν έγκυρη ενημέρωση στο προσωπικό.  Έτσι θεωρούμε ότι θα πειστεί το σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου μας και θα εμβολιαστεί, με άμεσο στόχο και σκοπό, όχι μόνο την ασφάλειά μας  αλλά και την ασφάλεια των ασθενών.

ΤΟ Δ.Σ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.