Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Προϋπολογισμός 2021: Καμιά δέσμευση ο πρωθυπουργός για το Δώρο, και για την ένταξή στα ΒΑΕ των Υγειονομικών.572 εκατομμύρια η μείωση των Δαπανών για την Δημόσια Υγεία.

 


 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 
ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΚΑΒ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Προϋπολογισμός 2021

572 εκατομμύρια, η μείωση των Δαπανών για την Δημόσια Υγεία.

Άνθρακες ο θησαυρός! Καμιά δέσμευση ο πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής ανέφερε ότι η κυβέρνησή του έκανε 7.500 προσλήψεις στα Νοσοκομεία και στις Δημόσιες Δομές Υγείας λέγοντας τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή αλήθεια, που απέκρυψε σκόπιμα ο Πρωθυπουργός, είναι ότι όλοι αυτοί οι Εργαζόμενοι είναι Επικουρικοί και με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου μέσα στην Πανδημία. Η κυβέρνησή του δεν έχει κάνει καμία μόνιμη πρόσληψη και το κυριότερο δεν είπε κουβέντα για την μονιμοποίησή τους, αυτός που διερρήγνυε τα ιμάτια του ότι θα τους κρατήσει στο σύστημα μετά το πέρας της πανδημίας.

Δεν είπε κουβέντα για το Δώρο των Χριστουγέννων, παρότι το εν λόγω επίδομα, το οποίο στη πράξη σηματοδοτεί την επιβράβευση των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία αυτή τη δύσκολη στιγμή, αποτελεί καθολικό αίτημα της κοινωνίας ως ελάχιστο δείγμα κοινωνικής αναγνώρισης της προσφοράς τους. Προτίμησε αυτά τα 100 εκατομμύρια να τα ρίξει στους Μεγαλοκλινικάρχες, στις Ιδιωτικές κλινικές και  στην αγορά και όχι στους Εργαζόμενους στην Υγεία.

Δεν έβγαλε άχνα για το θετικό πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής που εισηγήθηκε την ένταξη της πλειοψηφίας των Εργαζομένων στην Υγεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, καθώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για το σχετικό κονδύλιο.

Και επειδή ασχολούμαστε για πάρα πολλά χρόνια με την εκπροσώπηση των Εργαζομένων και είμαστε βαθύς γνώστες διαθέτοντας την ανάλογη εμπειρία, έχουμε να σημειώσουμε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι και αυτός από τους πολιτικούς που έχουν πάρει διαζύγιο από την αλήθεια. Εκπροσωπεί συγκεκριμένα συμφέροντα των λίγων και των εκλεκτών και σε καμία περίπτωση των πολλών, των απλών και χαμηλά αμειβόμενων εργαζόμενων.

Εμείς θα θυμίσουμε τόσο σε αυτόν όσο και στον υπόλοιπο κυβερνητικό θίασο , όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο αρμόδιος Υπουργός για το Δημόσιο, πρώτος έβαλε την υπογραφή του προκειμένου να κλείσουν 10 περίπου Νοσοκομεία και να πετάξει στον Καιάδα της Ανεργίας 4000 Εργαζόμενους.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια είχε πάρει ο ανεκδιήγητος Άδωνις Γεωργιάδης,  τότε Υπουργός Υγείας, ο οποίος δήλωνε χαιρέκακα και κυνικά με τη σειρά του «Δεν θα μου πάρει τη χαρά και τη δόξα ο Τόμσεν και η Τρόικα να απολύει Δημοσίους Υπαλλήλους αλλά θα το κάνω απευθείας εγώ γιατί πιστεύω στα μνημόνια σαν το Ευαγγέλιο».

Αυτά για εμάς, ούτε περασμένα είναι, ούτε ξεχασμένα. Και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας «Ο Λύκος τη τρίχα  αλλάζει, τη γνώση δεν την αλλάζει» και μακάρι να διαψευστούμε.

Ο Μητσοτάκης με ότι πραγματικά εκπροσωπεί, περιμένει να περάσει η Πανδημία και να εφαρμόσει πιστά το νεοφιλελεύθερο προεκλογικό του πρόγραμμα, που στοχεύει στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας μέσω της μετατροπής των Νοσοκομείων σε Ν.Π.Ι.Δ (Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου), μέσω των Σ.Δ.Ι.Τ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) και μέσω των Ιδιωτικοποιήσεων Υπηρεσιών των Νοσοκομείων, με την πανηγυρική επαναφορά στον Εργασιακό Μεσαίωνα των Εργολάβων, πετώντας στο δρόμο χιλιάδες Εργαζόμενους.

 


Εμείς σας περιμένουμε δυνατά και καθαρά να σας αντιμετωπίσουμε. Ο Αγώνας μας θα είναι διαρκείς, η Αντίσταση μας δεδομένη και η Ανατροπή σίγουρη.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.