Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Σκανδαλώδης μείωση των Δαπανών για την Υγεία κατά 572 εκατομμύρια ευρώ εν μέσω πανδημίας. Στον αέρα η Θωράκιση του Ε.Σ.Υ. και οι Μόνιμες Προσλήψεις που υπόσχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη!!!

 


 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 
ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΚΑΒ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

   Είναι το λιγότερο τραγικό, την ώρα που η πανδημία βρίσκεται στην μεγαλύτερή της έξαρση, ο κατατιθέμενος προϋπολογισμός να μειώνει τις δαπάνες για την Υγεία κατά 572 εκατομμύρια ευρώ.

   Οι ήδη μειωμένες δαπάνες για την Υγεία,  θα έπρεπε να αυξηθούν καθώς η Υποστελέχωση   των Δημόσιων Νοσοκομείων και κατ’ επέκταση των Δημόσιων Δομών Υγείας – Πρόνοιας και ΕΚΑΒ έχει χτυπήσει κόκκινο με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία τους καθώς και για την ασφάλεια τόσο των συνανθρώπων μας όσο και των Εργαζομένων.

   Η αύξηση των δαπανών για την Δημόσια Υγεία είναι ένα από τα διαχρονικά αιτήματά του Υγειονομικού Συνδικαλιστικού Κινήματος και πριν από την πανδημία.

    Είναι εμφανής πλέον η πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία αυξάνει τις δαπάνες για εξοπλισμούς και για μέτρα ασφαλείας και μειώνει τις αντίστοιχες δαπάνες για την υγεία, να εγκαταλείψει την Δημόσια Υγεία στη τύχη της και να προχωρήσει απαρέγκλιτα στην εφαρμογή του σκληρού Νεοφιλελεύθερου προγράμματος  της, που ως στόχο και σκοπό έχει την παράδοση της Δημόσιας Υγείας στους Ιδιώτες. 

   Οι εξαγγελθείσες προσλήψεις που με φανφάρες διαφημίζει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, θα γίνουν προφανώς με αόρατα χρήματα, όπως αόρατο είναι και το προσωπικό που μέχρι τώρα διατυμπανίζει πως έχει προσλάβει καθώς τα κενά στις Δημόσιες Δομές Υγείας είναι τεράστια.

Θα μας βρει μπροστά της στην απόπειρα κατάλυσης της Δημόσιας Υγείας και στην δημιουργία ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους.

Την Τρίτη 15/12 συμμετέχουμε στην 4ωρη στάση εργασίας 11πμ με 3μμ και καλούμε Εργαζόμενους στην Υγεία να δώσουν δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.