Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Μετατροπή των Συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου, του Επικουρικού Προσωπικού των Δημόσιων Δομών Υγείας – Πρόνοιας και ΕΚΑΒ, διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.


ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ - ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ - ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ   
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παναττική Στάση Εργασίας 11πμ – 3μμ
Συγκέντρωση 11:30πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας
Στον αέρα οι 12.000 Συμβασιούχοι των Νοσοκομείων, των Προνοιακών Μονάδων με συμβάσεις άνω του 24μήνου
Δημοσιεύθηκαν οι αρνητικές Αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου

        Η διάσκεψη του τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έγινε πριν πέντε μήνες και παρ’ ότι ήταν γνωστές οι αρνητικές αποφάσεις, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι συνέχισαν να εργάζονται και να πληρώνονται έως την δημοσίευση των αποφάσεων.
        12.000 εργαζόμενοι βρίσκονται στον προθάλαμο της ανεργίας, με την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει τη μοναδική λύση που υπάρχει. Να μετατραπούν οι συμβάσεις του εν λόγω προσωπικού σε αορίστου χρόνου και να  συστήσει τις οργανικές θέσεις στις υποστηρικτικές ειδικότητες.
        Αναμενόμενες ήταν οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθ’ ότι οι συμβασιούχοι εργάζονται άνω των 24 μηνών και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η μόνη λύση είναι η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, σε διαφορετική περίπτωση καθίσταται αδύνατη η λειτουργία των Νοσοκομείων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ασθενών. Προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει άμεσα να προωθηθεί Νομοθετική Ρύθμιση μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου για λόγους Δημοσίου συμφέροντος.

Συμμετέχουμε στην  Παναττική Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή 22/6/2018  11πμ – 3μμ και Συγκέντρωση των εργαζομένων 11:30πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.