Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου Μόνιμου Προσωπικού για την στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας





 
ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ - ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ - ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ   
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Επισφαλής γίνεται η λειτουργία κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καθώς ολοκληρώνονται οι συμβάσεις 50 γιατρών και 170 νοσηλευτών που διορίσθηκαν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ στις Εντατικές.
Πρόκειται για προσλήψεις που είχαν γίνει μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στελέχωσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και οι συμβάσεις είναι ορισμένου χρόνου και κυρίως διετείς.
Αλήθεια κατά πόσο είναι απαραίτητο αυτό το εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να παραμείνουν λειτουργικά τα κρεβάτια των Μ.Ε.Θ και μάλιστα κατά τρόπο που να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των Μονάδων?
 Σ’ αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα καλούμε την Κυβέρνηση να απαντήσει, να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα, ενώ ακόμα δεν έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί στο Ζάππειο για την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια και κατ’ επέκταση τις μνημονιακές πολιτικές που έχουν διαλύσει το χώρο της Δημόσιας Υγείας, στην πρόσληψη του απαραίτητου Μόνιμου Προσωπικού, με μοναδικό στόχο την ασφαλή λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
Η παράταξή μας  απορρίπτει την Πολιτική  λογική - λύση που προτείνει η κυβέρνηση, με την στελέχωση των Δημόσιων Δομών Υγείας μέσα από κάθε μορφής Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου και η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση του καθεστώτος  της Ομηρίας και της Ανασφάλειας, για τους Χιλιάδες Εργαζόμενους, ώστε να τεθεί ένα οριστικό τέλος στις Ελαστικές μορφές Εργασίας στο χώρο της Δημόσιας Υγείας– Πρόνοιας και ΕΚΑΒ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.